Uppsök och Wihlborgs i Helsingborg

Uppsök Helsingborg, tillsammans med Wihlborgs Fastigheter och Helsingborgs stad, tar nu ett initiativ för att få fler unga helsingborgare i arbete. Under ett år kommer fyra ungdomar att få anställning som stationsvärdar på Knutpunkten i Helsingborg. I arbetsuppgifterna ingår att serva besökare och turister med på stationen med information. I gengäld får ungdomarna en konkret erfarenhet att sätta på sitt CV och förhoppningsvis ett ökat självförtroende inför sin fortsatta karriär.

Just nu pågår rekryteringen för att hitta de fyra ungdomar som blir först ut att anställas i projektet. Dessa kommer erbjudas ett års anställning hos Wihlborgs fastigheter, med syfte att agera värdar för Knutpunktens besökare och för Helsingborgs turister. Inför anställningsstarten får värdarna utbildning inom service och turism genom Helsingborgs stads avdelning för näringsliv- och destinationsutveckling. Anställningen ska fungera som en brygga in i arbetslivet. Målsättningen är att deltagarna hittar ett nytt jobb eller övergår till studier inom ett år efter avslutad anställning.

– Vi vill ge ungdomar en chans att få en betydelsefull merit och möjlighet till en referens. Saker som inte är självklara för den som varit arbetslös länge eller aldrig haft ett jobb, säger Josef Kiswani, anställd på Uppsök och ansvarig för verksamheten i Helsingborg.